Værd at vide om sprayen

 

Hvordan åbner man sprayen?

Vi har oplevet, at enkelte brugere kommer til at skrue låget af sprayen. Det skal man ikke gøre. Hiv blot hætten direkte opad. Vi er på jagt efter en bedre løsning, som er lidt mere intuitiv.

 

Hvad indeholder sprayen?

Den består af en række æteriske olier, tinkturer (planteudtræk) udvundet på bio-alkohol, emulgator og konserveringsmiddel. Samtlige ingredienser (også konservering og emulgator) - bortset fra to - er økologiske. Grunden til, at disse ikke er økologiske er, at de er plukket i den fri natur, og derfor ikke opfylder kravene for at få øko-mærket. De udgør dog kun 1 procent af det samlede indhold. Vi bestræber os på, at alle indholdsstoffer skal være økologiske. Se en del af indholdsstofferne på etiketten. Opskriften holder vi for os selv, men produktet er CE mærket, og alle stoffer er forskriftsmæssigt registreret og overholder gældende lovgivning.

 

Allergi?

På etiketten her på siden kan du læse om mulige allergiske reaktioner. Der er efter mere end 3 års brug ikke rapporteret om allergiske reaktioner.

 

Virker sprayen virkelig?

Det korte svar er "ja". Vi har gennemført en lang række tests, inden produktet kom på markedet, og vi gennemfører til stadighed nye undersøgelser. De første tests er udført i Danmark, men i øjeblikket pågår der yderligere videnskablige test og undersøgelser på laboratorier i udlandet. Sprayen virker aromaterapeutisk  på brugeren, ikke på flåten. Nogle mennesker får mange flåtbid, mens andre (som bevæger sig i samme område) aldrig, eller næsten aldrig, bliver bidt. Det kan handle om de signaler, der kommer fra huden, og sprayen påvirker disse signaler. Man kan populært sige, at sprayen gør dig uinteressant som flåt-måltid.

Et interessant forskningsprojekt fra Florida viser lidt om virkningen. Forskere sprayede fugle (zebrafinker) med stresshormon i forskellige mængder. Fuglene blev derefter udsat for samme antal myg. Selv om de baskede vildere og forsvarede sig mere hidssigt fik fuglene med mest stresshormon flest myggestik. Da forskerne bagefter fulgte myggene, så de en mulig forklaring. Myggene der havde suget blod fra de stressede individer lagde langt flere æg og gjorde det ovenikøbet hurtigere. Myggene vidste altså, hvilket blod der var bedst for artens overlevelse. Vi mener, at samme mekanisme kan gøre sig gældende, når det kommer til flåter. 

 

Kan man bruge sprayen som myggespray?

Vi har udviklet sprayen til flåter, men flere af vores brugere har også brugt den som myggespray, med meget blandede resultater. Nogle synes, den virker godt og andre synes overhovedet ikke, at den har effekt på myg. Så det korte svar er "nej".

 

Kan man bruge sprayen til dyr?

Produktet er udviklet til mennesker, men efterhånden er der rigtig mange, som - med gode resultater - bruger den på hunde. Katte bør ikke sprayes med produkter, som indeholder æteriske olier. Vi har ikke selv gennemført test og undersøgelser af virkningen på dyr. Om den virker bedst på dyr med lang eller kort pels, har vi ikke viden om.Vi hører meget gerne fra dig hvis du har gjort dig nogle erfaringer.

 

Kan man bruge sprayen til små børn?

Da der er æteriske olier i mixturen, som kan være allergi-fremkaldende, anbefaler vi ikke, at man bruger sprayen til børn under tre år. Hvis man alligevel ønsker at gøre det, anbefaler vi, at man blot sprayer på tøjet.

 

Hvor længe holder virkningen?

Det kommer an på flere faktorer. Din aktivitet, temperaturen, luftfugtigheden og givetvis også graden af stresshormon i din hud. Vores hidtidige undersøgelser viser, at man godt kan regne med effekt i 2 timer, hvorefter effekten klinger langsomt af. Dette område er vi igang med at få mere detaljeret viden om. Vores anbefaling er, at du sprayer dig flere gange om dagen, hvis du tilbringer hele dagen i et område med flåter.